Løveungerne

Henry Løve og Charles Løve

Hej Jørgen

Jeg vil gerne supplere din liste med min oldefar og min farfar, altså far og søn:

Christen "Løve": Christen Hansen: 1884-1966, udlært på Ring-Andersen skibsværft, årstal ikke kendt

Henry "Løve": Henry Charles Hansen: 1914-1991, udlært på Ring-Andersen skibsværft 1929-1932.

Både min farfar Henry og senere min far er blevet omtalt som én af løveungerne.

Hvorfra tilnavnet "Løve" kommer fra har vi desværre ikke i familien kunne klarlægge. Min oldefar Christen var dog glad for dyr og havde mange forskellige: hest, hunde, høns, diverse vilde fugle, kaniner m.m., så måske har hans arbejdskammerater ment at det eneste han vist manglede var en løve.

Jeg har også kontaktet Anton Krikand, som jeg jo fandt ud af via din liste også havde været ansat på værftet. Desværre vidste han heller ikke, hvorfra tilnavnet stammer. Som barn legede jeg med Anton's børn, når jeg var på besøg hos mine oldeforældre på Skyttevej. Anton Moritsen og familie boede til leje på 1. Salen, og købte huset i 70'erne, da min oldemor døde.

Hos Ring-Andersen har man været behjælpelig med udskrift af protokol, så jeg kunne se hvornår min farfar kom i lære, dog desværre ikke min oldefar, da optegnelser først starter året efter at han naturligt ville være kommet i lære.

Ydermere har de formidlet kontakt til Tom Andersen, tidligere værftarbejder, som skriver i en mail efter at have set de to vedhæftede fotos: "Det vedhæftede foto er nok fra efter krigen, det ser ud til at Nordre skole er færdigbygget, det er Hans Larsen med bare tæer, han var formand da jeg kom på værftet 1979.

"Vi kan ikke sætte navn på flere personer, men det er den gamle dampfærge AGNETE og færgelejet til dampfærgen LANGELAND, ruten til Langeland stoppede da Langelandsbroen blev åbnet".

Selv kan jeg oplyse, at det er min farfar Henry som sidder bagerst lige til venstre for skorstenen. Henry købte i slut 50'erne N. Nielsen¹s lille nedlagte værft på Thurø til privatbolig, og ejendommen var i familiens eje frem til 2003.

Jeg har også via Dansk metal søgt efter oplysninger om min farfar Henry¹s ansættelse på Svendborg værft, men de har desværre ikke ligget inde med oplysninger. Jeg har fået fortalt, at Svendborg museum kunne ligge inde med oplysninger, men så langt er jeg ikke nået endnu

Venlig hilsen Merete Hansen, Nivå